
בשנים האחרונות אנו עדים למהפך בכל הקשור לדומיננטיות של אוריינות המדיה ושל האוריינות הדיגיטלית בעולמנו ובמיוחד בעולמם של הצעירים. חלקו המכריע של הצעירים מקדיש זמן מועט ביותר בקריאת רומנים ועיתונים מודפסים ויותר זמן בצפייה בסרטים, קריאת מגזינים ובצפייה במידע ברשתות החברתיות ובאינטרנט.
מציאות זו חיזקה בקרבנו את ההבנה שיש ללמד אוריינות תקשורת ומדיה באופן מסודר ושיטתי הן כיצרני מדיה והן כצרכני מדיה. תוך הענקת כלים ביקורתיים לפיענוח ולהבנת השפה הכתובה השפה האודיו-ויזואלית והחיבור ביניהם. מתוך הבנת משמעויות השינוי, גיבשנו תכנית חדשנית לתלמידי יסודי עד לכיתה יב׳ כאשר מטרת התכנית היא להפוך את בוגריה, לצרכני תקשורת ומדיה, תבוניים, מושכלים וביקורתיים מצד אחד ולמפיקי ויצרני תוכן ומשתפי ומפיצי תוכן ומידע באופן מושכל וזהיר, מצד שני.
בעידן זה אמצעי הצריכה המובילים בכל הסוגים: וידאו, אודיו, סטילס וטקסט אחד הם. ברצוננו לספק את הכלים התיאורטיים והמעשיים, הטובים והעכשוויים בתחום, בעזרתם יוכלו התלמידים להתפתח בתחום זה ואף להשתלב בשוק המקצועי מתוך ההבנה שמי שיצליח להתפרנס בעולם הזה יהיה מי שיצליח להסתגל לעולם החדש, לדבר את השפה שלו וללמוד מהר כמו הטכנולוגיה.
סביבת התקשורת שאנו חיים בה נעשית מורכבת יותר ויותר וחשוב להכשיר את התלמידים כאזרחים מודעים וביקורתיים, העושים שימוש מושכל ויצירתי בעולם התקשורת והמידע העומד לרשותם (דמות הבוגר במאה ה–21, משרד החינוך). אוריינות מדיה מקנה מיומנויות נדרשות במאה ה-21 כפי שפירטתי לעיל, ועונה על מטרות הלמידה המשמעותית בחינוך אזרחי־דמוקרטי ובאוריינות דיגיטלית. היא יוצרת הקשרים לאקטואליה בקרב התלמידים, והם מסוגלים לצרוך, להפיק וליצור, לשתף ולהפיץ תוכן באופן תבוני וביקורתי באמצעי המדיה. אוריינות מדיה, על ידי צרכנות נבונה וביקורתית של התקשורת, תסייע להם בגיבוש עמדות וערכים מנחים לחיים, לזהוּת ולשייכות.
Shareינו
2015