סילבוס הקורס

Posted by:

אנחנו התקשורת – מודל העוסק בהטמעת אוריינות מדיה, בבתי הספר. 

אודות הקורס:

בעידן של רשתות חברתיות וידע אין סופי – אנחנו הופכים להיות התקשורת. אוריינות המדיה, מאפשרת להבין ולהתנהל בעידן זה, בו המידע הוא אין סופי. 

בהשתלמות זו נקנה כלים יישומיים להטמעת אוריינות מדיה באופן שיאפשר למורים לעסוק באוריינות זו באופן גנרי, כידע פרוצדורלי במקצועות הלימוד / בפעילות חברתית-אזרחית, ובשיעורי חינוך ולא כתחום ידע נפרד. נעמיק ונקבל כלים שיאפשרו לנו לשאול את השאלות הנכונות בעת צריכת התוכן במדיה כדי לזהות מסרים ומנעים סמויים. נדע לעשות במדיה ובמידע המתווך בה שימוש נכון ומושכל גם כשנרצה ליצור ולהפיק בה תוכן ואף לשתף ולהפיץ בו. נשלב פלטפורמות כמו רשתות חברתיות ומכשירים סלולאריים בלמידה וכאמצעי למעורבות חברתית ופעלתנות לומד. נלמד כיצד ניתן לשלב את המתרחש באקטואליה בתוך תכני הלימוד כדי לתרום בגיבוש הזהות והשייכות של התלמידים ולהעניק להם מיומנויות הנדרשות לתפקד כאזרחים פעילים, אחראים ומעורבים בחברה דמוקרטית.

המפגשים יכולים להיות פרונטלים ו/או מקוונים לפי דרישה. במפגשים המקוונים בקורס, יש להצטייד במיקרופון ואוזניות/רמקול תקינים ומערכת הפעלה 7 WINDOWS ומעלה.

מטרת הקורס:

1. הטמעת אוריינות מדיה בתחומי הלימוד.

2. להקנות מיומנות צפייה נבונה וביקורתית בחומרים משודרים וחזותיים, הרלוונטיים לחומר הלימוד ולניתוחם.

3. ליצור חיבורים והקשרים בין חומר הלימוד למתרחש באקטואליה, במטרה לחזק את הזהות והשייכות של הלומדים.

4. לסייע בקידום למידה משמעותית, בעלת זיקה גלובלית, גלוקלית פוליטית, תרבותית וחברתית, שתבוא לידי ביטוי גם בעזרת כלים טכנולוגיים. 

5. להקנות לתלמידים מיומנויות הנדרשות לתפקוד כאזרחים פעילים, אחראים ומעורבים בחברה דמוקרטית.

6. לייצר מערך ידע רלוונטי לשימוש עובדי ההוראה ואנשי חינוך.

קהל היעד:

מורים ומנהלים ביסודי, בחטיבת ביניים ובחטיבה עליונה, מורים מקצועיים מתחומי המח״ר מחנכים ויועצות.  תערך התאמה בתכני הקורס לפי קהל היעד ובהתאם לדרישות ולצרכי בית הספר. התכנית זמינה גם במערכת גפ״ן וגם בפסגות.

0

הביאנלה למעצבי עתיד בחינוך 2022

Posted by:

עתיד החינוך כפי שלא נראה בעבר.

מוזמנים לבקר בביתן הוירטואלי של ״אנחנו התקשורת״ בביאנלה

מציגה את המודל שפיתחתי: ״אנחנו התקשורת״ סביבת התקשורת שאנו חיים בה נעשית מורכבת יותר ויותר וחשוב להכשיר את התלמידים כאזרחים מודעים וביקורתיים, העושים שימוש מושכל ויצירתי בעולם התקשורת והמידע העומד לרשותם (דמות הבוגר במאה ה–21, משרד החינוך). אוריינות מדיה מקנה כשירויות נדרשות במאה ה-21 ועונה על מטרות הלמידה המשמעותית בחינוך אזרחי־דמוקרטי ובאוריינות דיגיטלית. היא יוצרת הקשרים לאקטואליה בקרב התלמידים, והם מסוגלים לצרוך, להפיק וליצור, לשתף ולהפיץ תוכן באופן תבוני וביקורתי באמצעי המדיה. אוריינות מדיה, על ידי צרכנות נבונה וביקורתית של התקשורת, תסייע להם בגיבוש עמדות וערכים מנחים לחיים, לזהוּת ולשייכות וישרתו כל אחד ואחת מהם כבוגרת/ת.יש להכשיר דור תבוני, שמבין תקשורת. בעל ידע ומיומנויות בתקשורת, המסוגל להתמודד באופן מושכל וביקורתי עם המידע המתווך במדיה, לצרוך ולהשתמש כראוי בטכנולוגיות שלה כמיומנות לחיים בעידן הדיגיטלי. האחריות בידינו – מערכת החינוך, להוביל את הילדים, להדריכם ולא להיגרר אחרי השינוי בלי להבין את כיוונו.החשוב ביותר הוא להתבונן באתגר ולקבל אחריות – ״אנחנו התקשורת״

0

מה את/ה רוצה שיגידו עליך כשתצא/י מהחדר?

Posted by:

רוצה להפוך את בית הספר למותג נחשק בתחום ואת עצמך למותג אישי מוּכָר וּמוֹכֶר, שיודע מה הוא רוצה שיאמרו עליו כשהוא יוצא מהחדר?

רוצים לספר את סיפור הערך של בית הספר ללקוחות (ההורים והתלמידים) באופן שוטף, פנים אל פנים, במדיה הדיגיטלית ובתקשורת כדי לבדל אותו ממתחריו ולמצב את בית הספר במקום גבוה בשוק, ולהגדיל את כמות התלמידים בבית הספר?

המומחיות שלנו לייעץ ולהנחות את מנהל/ת בית הספר במיתוג בכמה מישורים: 1. להפוך את בית הספר למותג נחשק בתחום. 2. לבנות את המנהל/ת כמותג אישי מוּכָר וּמוֹכֶר. לבחון עימם מה היו רוצים שא.נשים יאמרו עליהם כשהם יוצאים מהחדר. 3. לבדל את בית הספר ממתחריו. 4. למצב את בית הספר והמנהל/ת במקום גבוה בשוק.

בשיחות הראשונות נזהה את סיפור הערך של בית הספר דרך העשיה בו ונגדיר ערכים שבית הספר מקדם. נכיר את הטרמינולוגיה והסטנדרטים שמשרד החינוך מקדם ונבחן מה מתאים לבית הספר שלנו ומה מבדל אותו מבתי ספר אחרים. נגדיר כ 3-5 מוצרים (פרויקטים חברתיים/פדגוגיים) יחודיים לבית הספר ונייצר בעזרתם את חלון הראווה של בית הספר. נבנה יחד תכנית פעולה, אסטרטגיה תקשורתית, ונגבש צוות שיווק ויחסי ציבור מתוך צוות בית הספר, שיעבור הכשרה בתחומים אלו וידע לנהל ולדברר זאת פנים אל פנים ובמדיה הדיגיטלית. נייצר קהילה לבית הספר ויחד נספר את סיפור הערך של בית הספר באופן בו תהיה לו נראות ברורה וניתנת לזיהוי.

צוות המומחיות שלנו ילוו צוות מבית הספר ויכשירו אותו לנהל את שיווק ויחסי הציבור של בית הספר במדיה הדיגיטלית, בקהילה ובתקשורת המקומית והארצית.

ההנחיה והליווי שלנו משלבים ידע אקדמי, שנות ניסיון מקצועי בתעשיה, תעודת הוראה ושנות ניסיון בהוראה ובהדרכה.

 

התכנית עובדת בכמה מישורים:  

1. נהפוך את בית הספר למותג נחשק בתחום. 

2. נבנה את המנהל/ת כמותג אישי מוּכָר וּמוֹכֶר. נבחן איתכם/ן מה הייתם רוצים שא.נשים יאמרו עליכם כשאתם יוצאים מהחדר. 

3. נבדל את בית הספר ממתחריו. 

4. נמצב את בית הספר ואת המנהל/ת במקום גבוה בשוק.

5. נדריך ונדייק פרקטיקות עבודה של צוותים מתוך בית הספר.

6. כל צוות בית הספר וקירות בית הספר ידברו בשפה אחת אחידה.

7. בית הספר יראה ויזוהה כמותג בולט בכל המדיות (מצגות, פלקטים, כרזות, דפי מכתבים, מדיה דיגיטלית ועוד).

 

אופן העבודה:

  1. נתחיל מתאום ציפיות עם מנהל/ת בית הספר. 

2. נגדיר מוקדי עבודה הנגזרים במישרין מיעדי בית הספר והתוכנית.

3. נגדיר את התוצאות הרצויות מהליווי.

4. בכל רבעון נוציא דוח פעילות מסכם המפרט את הפעילות שנעשתה בבית הספר.

5. נבחר צוות מוביל מתוך בית הספר להוביל את המיתוג, השיווק והיח״צ של בית הספר.

6. נתכנן אסטרטגיה תקשורתית מותאמת לצרכי ולמשאבי בית הספר.

7. נבנה תוכנית עבודה אישית לפעילות למנהל ולכל אחד מחברי הצוות שנבחר להוביל את המיתוג, השיווק והיח״צ של בית הספר . נקנה לכם כלים ותשתית להמשך עבודה באופן עצמאי.

8. ניתן מענה מותאם לתוכנית העבודה הבית-ספרית וליעדיה.

9. ניתן ליווי בהטמעת הידע במסגרת עבודת המנהל והצוות שנבחר להוביל את המיתוג, השיווק והיח״צ של בית הספר. ניתן להזמין פעילות סדנאית משולבת בכלים יישומיים למנהל ולצוות שנבחר להוביל את המיתוג, השיווק והיח״צ של בית הספר.

0

יש להכשיר דור תבוני שמבין תקשורת

Posted by:

ביטאון מכון מופ״ת גיליון 68, 27.02.2022 

מודל לשילוב והטמעת אוריינות מדיה במקצועות הזהות והשייכות בחט״ב

מאמר זה נכתב מתוך הבנה שיש להכשיר דור תבוני, שמבין תקשורת, בעל ידע ומיומנויות בתקשורת, המסוגל להתמודד באופן מושכל וביקורתי עם המידע המתווך במדיה, לצרוך ולהשתמש כראוי בטכנולוגיות שלה כמיומנות לחיים בעידן הדיגיטלי. האחריות בידינו – מערכת החינוך, להוביל את הילדים, להדריכם ולא להיגרר אחרי השינוי בלי להבין את כיוונו. החשוב ביותר הוא להתבונן באתגר הטכנולוגי-דיגיטלי ולקבל אחריות, ״אנחנו התקשורת״. במאמר זה אציג מודל העוסק בהטמעת אוריינות מדיה במקצועות הזהות והשייכות (רבי המלל) בחטיבת הביניים.״

לקריאת המאמר המלא

0
טוען...